powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οι μεγαλύτεροι αρχηγοί στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου - ΤΟΠ 10 (No 10 + 9)


Στο νούμερο 10 των μεγαλύτερων αρχηγών στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Τζον Τέρι και στο νούμερο 9 ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.



10: ΤΖΟΝ ΤΕΡΙ (ΤΣΕΛΣΙ)

Ο Τέρι είναι μία εμβληματική προσωπικότητα του σύγχρονου αγγλικού ποδοσφαίρου. Το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο το έκανε τον Οκτώβρη του 1998 με τη φανέλα της ΤΣΕΛΣΙ και δεν άλλαξε ποτέ φανέλα, και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει είδωλο για πολλούς φίλους της ΤΣΕΛΣΙ καθώς είναι ο αρχηγός της στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Μάλιστα έχει υπάρξει και αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας και ένα από τα πιο βασικά στελέχη της.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το πέναλτι στον τελικό του champions league το 2008 στο Λουζνίκι. Εκεί στην ψυχοφθόρα διαδικασία ο Τέρι αστοχεί στο τελευταίο πέναλτι αφού γλίστρησε και η ΤΣΕΛΣΙ χάνει το κύπελλο στη συνέχεια της διαδικασίας από την ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. Αν είχε ευστοχήσει ο αρχηγός, η ΤΣΕΛΣΙ θα σήκωνε την κούπα, τα δάκρυα του Τέρι μετά το ματς έχουν μείνει στην ιστορία ως μία πολύ σκληρή εικόνα που δημιουργεί το ποδόσφαιρο. Στον επόμενο τελικό της ΤΣΕΛΣΙ το 2012 με την ΜΠΑΓΕΡΝ μέσα στο Μόναχο παρότι είναι τιμωρημένος, σηκώνει τη κούπα καθώς οι συμπαίκτες του και κυρίως ο καλός του φίλος Ντιντιέ Ντρογμπά βγάζουν νοκ άουτ την ΜΠΑΓΕΡΝ και πάλι στα πέναλτι.

Ο Τέρι ήταν για πολλά χρόνια σε τοπ επίπεδο και πολλές φορές μαζί με τον Καρβάλιο,τον Ιβάνοβιτς ή τον Κέιχιλ ως σέντερ μπακ και με τον Τσεχ στο τέρμα, η άμυνα της ΤΣΕΛΣΙ φαινόταν αδύνατον να νικηθεί. Με την ΤΣΕΛΣΙ έχει κατακτήσει 3 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ, 2 Kομιούνιτι Σιλντ, 1 Champions League και 1 Europa League, ένω έχει 618 συμμετοχές με 57 γκολ. Με την Εθνική έχει 78 ματς και 6 γκολ.



9: ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ (ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ)

Ο Ντελ Πιέρο είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλής κλάσης που πέρασε σχεδόν όλη τη καριέρα του στη ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, και δεν έφυγε ούτε όταν έπεσε στη SERIE B με το σκάνδαλο καλτσιόπολι το 2006. Γι' αυτό λατρεύεται από τους φίλους της Βέκια Σινιόρα. Το ντεμπούτο του έγινε το 1991 στην ΠΑΝΤΟΒΑ, ενώ μεταγραφή στην ΓΙΟΥΒΕ πήρε το 1993 και έμεινε εκεί έως το καλοκαίρι του 2012 και αφού δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο μετακόμισε στην Αυστραλία όπου φόρεσε τη φανέλα της ΣΥΔΝΕΙ.

Συνολικά με την ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ο πιντουρίκιο έχει πετύχει 290 γκολ σε 705 συμμετοχές, ενώ έχει κατακτήσει 7 Πρωταθλήματα και έχουν αφαιρεθεί και άλλα 2 λόγω του καλτσιόπολι, 1 Κύπελλο, 4 Σούπερ Καπ, 1 Champions League, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 1 Διηπειρωτικό. Ο Μέγας Αλέξανδρος του ιταλικού ποδοσφαίρου έχει προσφέρει πολλά και στην Εθνική Ιταλίας. Έχει 91 συμμετοχές και 27 γκολ, και κατάφερε να κατακτήσει το Μουντιάλ με την Ιταλία το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας.


Από τον φίλο και αρθρογράφος μας Αποστόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ