powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αφιερώματα| Ronaldinho


O Ronaldinho έχει σήμερα τα γενέθλια του και αφού κλείνει τα 34 του, ένα αφιέρωμα για τον αγαπημένο μου ποδοσφαιριστή(Christos Mpampa) είναι το λιγότερο.


Ένας από τους μεγαλύτερους μάγους του ποδοσφαίρου, ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, ένας παίκτης με μεγάλο ταμπεραμέντο. Ο Βραζιλιάνος έχει την ικανότητα να ντριπλάρει 2 και 3 φορές τον ίδιο παίκτη, στο ίδιο σημείο. Ο τρόπος που κρατάει την μπάλα στα πόδια είναι μοναδικός καθώς την χειρίζεται με τρόπο που δεν μπορεί να του την πάρει κανείς.

Η καριέρα του:


Ο Ronaldinho γεννήθηκε στις 21/3/1980 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας και το κανονικό του όνομα είναι «Ronaldo de Assis Moreira», αλλά σε εμάς είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Ronaldinho, δηλαδή μικρός Ρονάλντο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική ομάδα της Γκρέμιο, παίζοντας αρχικά στην ομάδα νέων για ένα χρόνο και στην συνέχεια ανέβηκε στην μεγάλη ομάδα όπου έκατσε για 3 χρόνια. Στα 3 χρόνια είχε 52 συμμετοχές και πέτυχε 21 γκολ.


Η Παρί Σεν Ζερμέν βλέποντας τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο, έκανε μια σημαντική επένδυση καθώς τον πρόσθεσε στο δυναμικό της από το 2001 μέχρι το 2003, συμπληρώνοντας 55 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 17 γκολ.


Η Καριέρα του Ronaldinho στιγματίστηκε από την ζωή του στην Βαρκελώνη. Εκεί «ο μικρός Ρονάλντο», μεγάλωσε, έγινε ένας ώριμος και πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής. Το ταλέντο του ήταν αστείρευτο «βγάζοντας μάτια» στο γήπεδο. Ο Ronaldinho με την φανέλα της Μπαρσελόνα συμπλήρωσε 145 εμφανίσεις και 70 γκολ στα 5 χρόνια που έμεινε εκεί. Κατά την διάρκεια που ο «Roni» βρισκόταν στην Μπαρσελόνα, σήκωσε το πολυτιμότερο τρόπαιο σε ατομικό επίπεδο στον κόσμο, την Χρυσή Μπάλα.


Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όμως, η απόδοση του άρχισε να πέφτει και ο Ronaldinho έχασε αυτή την ζωντάνια του στο γήπεδο. Ο Βραζιλιάνος επέλεξε να αποχωρήσει από την Μπαρσελόνα με επόμενο προορισμό, το Μιλάνο. Εκεί ο Ronaldinho πέτυχε 20 γκολ στις 76 εμφανίσεις του. Για τους «Μπλαουγκράνα», όμως, ήταν ο «Μεγάλος» Ronaldinho. Στην επανεμφάνιση του στο «Camp Nou», με την φανέλα της Μίλαν, ο αρχηγός της Μπαρσελόνα τον έβαλε να φωτογραφηθεί με την υπόλοιπη ομάδα την ώρα που όλος ο κόσμος ζητωκραύγαζε.



Μετά την Μίλαν ο Ronaldinho αποφάσισε πως ήταν η ώρα να γυρίσει στην πατρίδα του. Αυτή την φορά για λογαριασμό της Φλαμένγκο. Εκεί ο 34χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε συνολικά 33 παιχνίδια και σκόραρε στα 15 από αυτά.


Επόμενος σταθμός; Η Ατλέτικο Μινέιρο, δηλαδή εκεί όπου παίζει ακόμα. Μέχρι στιγμής στις 31 εμφανίσεις του έχει 9 γκολ, αλλά παραμένει πολύ σημαντικός για την ομάδα.

Εθνική Βραζιλίας:

Πριν ακόμα μπει γεμάτα στα 19 του, και πιο συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου το 1999, ο Ronaldinho έκανε την εμφάνιση του με τα χρώματα της Σελεσάο, κατακτώντας το Copa America, σκοράροντας επί της Παραγουάης. Στην Βραζιλία έχει συμβάλει στα μέγιστα και για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002, αλλά και στην κατάκτηση του Confederations Cup 3 χρόνια αργότερα.


Τα τρόπαια που έχει κατακτήσει:

Ο Ronaldinho μετρά συνολικά 9 τρόπαια σε συλλογικό και 5 σε ατομικό επίπεδο. Με την Μπαρσελόνα έχει κατακτήσει 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 πρωταθλήματα και 1 Τσάμπιονς Λιγκ. Με την Εθνική Βραζιλίας έχει κατακτήσει ένα κύπελλο συνομοσπονδιών FIFA, ένα Μουντιάλ, ένα Κόπα Αμέρικα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17.

Σε ατομικό επίπεδο σε τόσα χρόνια καριέρας έχει πάρει 2 τρόπαια για τον καλύτερο ποδοσφαιριστής της FIFA, μια χρυσή μπάλα, ένα βραβείο χρυσά πόδια και ένα τρόπαιο ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της 10ετίας από το «World Soccer».

Εκτελέσεις φάουλ:

Ως σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ, έχει δώσει πολλές λύσεις στις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Ας απολαύσουμε ένα βίντεο:


Μοναδικές στιγμές:

Ο Ronaldinho είχε κάποιες μοναδικές στιγμές. Κάποιες από αυτές ήταν:

Το γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε όλο το Μπερναμπέου να σηκωθεί και να χειροκροτήσει, είναι ο μόνος που το έχει καταφέρει απέναντι στην αιώνια αντίπαλο.


Το εκπληκτικό γκολ «το τσιγάρο».


Το γκολ με το ανάποδο ψαλίδι.


Τέλος, ας απολαύσουμε τον Roni να μαγεύει το γήπεδο με τις τρίπλες του:


Τα "Αποδυτήρια" σου εύχονται χρόνια πολλά μεγάλε Roni!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ