powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι μεγαλύτεροι αρχηγοί στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου - ΤΟΠ 10 (No 1)


Στο νούμερο 1 των μεγαλύτερων αρχηγών στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Φραντσέσκο Τότι.



1: ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΤΟΤΙ (ΡΟΜΑ) 

Ο Φραντσέσκο Τότι είναι ο μεγαλύτερος αρχηγός της σύγχρονης εποχής για πολλούς λόγους. Καταρχάς πολλές φορές έχουν μιλήσει για αυτόν με εγκωμιαστικά σχόλια μεγάλοι παίκτες και αρχηγοί όπως οι Ζανέτι, Μαλντίνι, Μπουφόν, Ντελ Πιέρο, Ζιντάν αλλά και πολλοί άλλοι, και το βασικότερο στον αθλητισμό είναι να σε εκτιμούν οι συναθλητές σου. Ο Τότι απαρνήθηκε πολλά χρήματα από μεγάλες ομάδες για να μείνει για πάντα στη ΡΟΜΑ, θα μπορούσε να πάει στη ΜΙΛΑΝ όπου του πρόσφερε γη και ύδωρ, ή στις ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, ΡΕΑΛ, ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ που τον ήθελαν.

Αλλά εκτός από τα χρήματα ο Τότι άφησε και μία μεγαλύτερη καριέρα σε κάποια σπουδαία ομάδα όπου θα μπορούσε να κατακτήσει το Champions league και πολλά εθνικά πρωταθλήματα, και επίσης εφόσον θα είχε και κορυφαίους συμπαίκτες θα μπορούσε να διεκδικήσει και ατομικούς τίτλους όπως η Χρυσή Μπάλα, καθώς είναι ένας παίκτης σπάνιας ποδοσφαιρικής κλάσης, ένα από τη λίγα μεγάλα δεκάρια αλλά φυσικά είναι και τεράστια ηγετική μορφή. Όλα αυτά δεν τον ένοιαζαν όμως γιατί πολύ απλά ότι κατάφερνε χωρίς να φορά τη φανέλα της ΡΟΜΑ δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία για αυτόν, και φυσικά δεν θα μπορούσε να φορέσει άλλη φανέλα.

Δεν θα μπορούσε να βάλει άλλα φανέλα γιατί πολύ απλά είναι ο Τότι, είναι ο Καπιτάνο, είναι αυτός που στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου που τα πάντα έχουν εμπορευματοποιηθεί και μετριούνται με το χρήμα απαρνιέται τα πάντα και βάζει πρώτα το συναίσθημα και την αγάπη για μια ομάδα. Είναι ο άνθρωπος που πήγε κόντρα στο κατεστημένο και έμεινε πιστός στη ΡΟΜΑ, και έγινε η προσωποποίηση αυτού που αντιπροσωπεύουν οι Τζιαλορόσι.

Η σχέση του Τότι με τη ΡΟΜΑ είναι σαν ένα μεγάλο έρωτα, που όλοι του λένε πως του αξίζει κάτι καλύτερο, ότι αυτή δεν είναι για αυτόν, όμως εκείνος αυτήν αγαπά και με αυτή θέλει να πορεύεται στη ζωή του, στις καλές και στις άσχημες στιγμές, αιώνια ερωτευμένος με την ομάδα της Αιώνιας πόλης. Κάθε φορά που αγωνίζεται με το λύκο στο στήθος ξανανιώνει και παθιάζεται και δίνει τα πάντα για την ομάδα, καθώς είναι πάνω από όλα αυτή, γιατί ο μεγάλος ηγέτης ξέρει να οδηγεί αλλά και να ακολουθεί. Στο ποδόσφαιρο και ειδικά στις μέρες μας είναι πολύ σπάνιο να αποσυρθεί ένας αριθμός για έναν παίκτη, για τον Καπιτάνο όμως αξίζει να αποσυρθεί το νούμερο 10 της ΡΟΜΑ όταν κρεμάσει τα παπούτσια του, και αυτό θα συμβεί καθώς το έχει ανακοινώσει επίσημα η διοίκηση των Τζιαλορόσι, επειδή ο Τότι δεν είναι απλά ένας παίκτης.

Επίσης οι φίλοι της ΡΟΜΑ θέλουν να ονομαστεί το νέο γήπεδο της ομάδας Φραντσέσκο Τότι, κάτι που είναι δύσκολο να συμβεί κυρίως λόγω των χορηγών και των χρημάτων, όμως το όνομα Τότι έχει αποδείξει πως δεν καταλαβαίνει από χρήματα και ίσως το όνειρο για τους φίλους της Μάτζικα να γίνει παραγματικότητα. Όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμα γεγονότα κατατάσσουν τον άνθρωπο που το όνομα του είναι συνώνυμο με αυτό του αρχηγού, ως το μεγαλύτερο ηγέτη της σύγχρονης εποχής.

Η πρώτη του συμμετοχή έγινε το Μάρτη του 1993 και συνολικά έχει με τη ΡΟΜΑ 701 συμμετοχές με 289 γκολ έως τώρα, ενώ έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ Ιταλίας. Ο Καίσαρας του ιταλικού ποδοσφαίρου έχει προσφέρει πολλά και στην Εθνική Ιταλίας και εάν δεν είχε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς η προσφορά του θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Συνολικά έχει 58 συμμετοχές με 9 γκολ, ενώ έχει κατακτήσει με τη Σκουάντρα Ατζούρα το Μουντιάλ του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας, όντας ένα από τα πιο βασικά στελέχη της.


Από τον φίλο και αρθρογράφος μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:

To νούμερο 2 ΕΔΩ
Το νούμερο 3 ΕΔΩ
Το νούμερο 4 ΕΔΩ
Το νούμερο 6 + 5 ΕΔΩ
Το νούμερο 8 + 7 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 + 9 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ