powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Οι μεγαλύτεροι αρχηγοί στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου - ΤΟΠ 10 (No 8 + 7)


Στο νούμερο 8 των μεγαλύτερων αρχηγών στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Ράιαν Γκιγκς και στο νούμερο 7 ο Ραούλ Γκονζάλεθ.



8: ΡΑΙΑΝ ΓΚΙΓΚΣ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ)

Ο Ράιαν Γκιγκς είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ουαλούς παίκτες όλων των εποχών, και έχει συνδέσει το όνομα του με την ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ αφού πρωτοφόρεσε τη φανέλα της το 1990 και αγωνίζεται με αυτή έως και σήμερα. Τα πρώτα χρόνια αγωνιζόταν μόνο ως αριστερό χαφ, αλλά με το πέρασμα των χρόνων έγινε τόσο σημαντικός για την δημιουργία της ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ και πολλές φορές αγωνιζόταν και στο κέντρο ως οκτάρι.

Ο Γκιγκς είναι ίνδαλμα για τους φίλους της ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ για την τεράστια προσφορά του, και μάλιστα το 2011 ψηφίστηκε σε έναν διαγωνισμό από φίλους της ομάδας ως ο σημαντικότερος παίκτης της ιστορίας της. Ο Γκιγκς έχει συνολικά 901 συμμετοχές και 168 γκολ με τους μπέμπηδες, ενώ έχει κατακτήσει 13 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 9 Κομιούνιτι Σιλντ, 2 Champions Legue, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 Διηπειρωτικά.

Ο Γκιγκς πάντα τιμούσε την Εθνική του ομάδα την Ουαλία έχοντας συνολικά 68 εμφανίσεις με 13 γκολ. Δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την Ουαλία σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, όμως το 2012 ήταν ο αρχηγός της Εθνικής της Μεγάλης Βρετανίας στην μοναδική της εμφάνιση στο ποδόσφαιρο για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο.



7: ΡΑΟΥΛ ΓΚΟΝΖΑΛΕΘ (ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)

Ο Ραούλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς της σύγχρονης εποχής και υπήρξε για πολλά χρόνια αρχηγός της ΡΕΑΛ. Ξεκίνησε το 1994 στους μερένχες και έφυγε το 2010 μετακομίζοντας στη Γερμανία για τη ΣΑΛΚΕ, τώρα αγωνίζεται στο Κατάρ με τα χρώματα της ΑΛ ΣΑΑΝΤ. Οι φίλοι της ΡΕΑΛ τον λατρεύουν και τον θεωρούν έναν από τους μεγαλύτερους αρχηγούς στην ιστορία της βασίλισσας. Είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 71 γκολ (66 με ΡΕΑΛ και 5 με ΣΑΛΚΕ).

Συνολικά έχει με τους γκαλάκτικος 741 συμμετοχές με 323 γκολ, ενώ έχει κατακτήσει 6 Πρωταθλήματα, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Champions League, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 1 Διηπειρωτικό. Ο Ραούλ δεν πρόλαβε τη χρυσή γενιά της Εθνικής Ισπανίας και δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο, όμως είχε σταθερή παρουσία και είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της με 44 γκολ σε 102 συμμετοχές.



Από τον φίλο και αρθρογράφος μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:
Το νούμερο 10 + 9 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ