powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Οι μεγαλύτεροι αρχηγοί στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου - ΤΟΠ 10 (No 6 + 5)


Στο νούμερο 6 των μεγαλύτερων αρχηγών στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Χαβιέ Ζανέτι και στο νούμερο 5 ο Στίβεν Τζέραρντ.


6: ΧΑΒΙΕ ΖΑΝΕΤΙ (ΙΝΤΕΡ)

Ο Ζανέτι είναι μία σπουδαία προσωπικότητα και παρότι είναι Αργεντινός αγάπησε την ΙΝΤΕΡ και αγαπήθηκε από αυτή όσο τίποτα άλλο, και παρέμεινε σε αυτή στα πέτρινα χρόνια της και κατάφερε μαζί της να τα κατακτήσει όλα τελικά το 2010 ως αρχηγός της. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1993 στην ΤΑΛΛΕΡΕΣ, ενώ στην ΙΝΤΕΡ πήγε το 1995 και αγωνίζεται ακόμα με τη φανέλα της. 


Ο Πούπι όπως τον φωνάζουν στην Αργεντινή είναι ένας τεράστιος ηγέτης και έχει το ρεκόρ συμμετοχών για μη Ιταλό παίκτη που αγωνίζεται στην Ιταλία, επίσης έχει και σπουδαία εξωαγωνιστική δράση αφού είναι πρεσβευτής των παιδικών χωριών SOS. Συνολικά με την ΙΝΤΕΡ έχει 853 συμμετοχές με 21 γκολ, ενώ έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ, 1 Champions League, 1 Κύπελλο UEFA και 1 Διηπειρωτικό. Με την Εθνική Αργεντινής έχει 145 ματς και 5 γκολ.



5: ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ (ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ)

Ο Τζέραρντ είναι ένας σπουδαίος ηγέτης που ακόμα και όταν δεν είναι σε τοπ επίπεδο η παρουσία του και μόνο βοηθά τους υπόλοιπους παίκτες να παίξουν πιο παθιασμένα και αυτό λέει πολλά. Έχει προσφέρει πολλά στην ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ και λατρεύεται από τους οπαδούς της, ενώ η προσφορά του είναι μεγάλη και στην Εθνική Αγγλίας που έχει υπάρξει και εκεί αρχηγός. 

Είναι γέννημα θρέμα του ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ και αγωνίζεται για τους κόκκινους από το 1998 έως σήμερα με κορυφαία στιγμή του να είναι βέβαια η απίστευτη ανατροπή και η νίκη στα πέναλτι απέναντι στη ΜΙΛΑΝ στο τελικό του Champions League το 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Έχει κατακτήσει με τη ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, 2 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 Champions League, 1 Κύπελλο UEFA και 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενώ έχει 662 συμμετοχές με 172 γκολ. Με την Εθνική Αγγλίας έχει 109 συμμετοχές με 21 γκολ.


Από τον φίλο και αρθρογράφος μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:


Το νούμερο 8 + 7 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 + 9 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ