powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Οι μεγαλύτεροι αρχηγοί στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου - ΤΟΠ 10 (No 2)


Στο νούμερο 2 των μεγαλύτερων αρχηγών στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Κάρλες Πουγιόλ.


2: ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΓΙΟΛ (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ) 

Ο Πουγιόλ είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους αρχηγούς, ένας ηγέτης που σβήνει κάθε αδυναμία του με το περίσσιο πάθος του αλλά και την αγάπη που έχει για την Μπαρτσελόνα και το ποδόσφαιρο. Σε ένα ντέρμπι με τη ΡΕΑΛ, με τα νεύρα τεντωμένα και καθώς ένας αναπτήρας πετιέται από την κερκίδα της ΡΕΑΛ και ο Πικέ πάει να τον δείξει στο διαιτητή, ο Πουγιόλ είναι ο αρχηγός που παίρνει τον αναπτήρα τον πετάει κάτω και φωνάζει στο συμπαίκτη του να πάρει θέση για το κόρνερ, είναι ο αρχηγός που μετά το 5 γκολ σε μία αδύναμη ομάδα πάει και σταματά το χορό των συμπαικτών του στους πανηγυρισμούς επειδή αυτά που κάνουν προσβάλουν τον αντίπαλο και την ΜΠΑΡΤΣΑ.

Είναι ο αρχηγός που δίνει την ευκαιρία στον Αμπιντάλ να σηκώσει αυτός πρώτος το σημαντικότερο τρόπαιο μέσα στο ναό του ποδοσφαίρου, επειδή νίκησε στη μάχη με τη ζωή του και το αξίζει, και δεν του περνά από το μυαλό να ζήσει αυτός πρώτος τη μέγιστη χαρά για κάθε ποδοσφαιριστή. Όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμα γεγονότα δείχνουν τι ηγέτης είναι ο Πουγιόλ, είναι ένας αρχηγός με τρομερό ήθος και απίστευτη αυταπάρνηση για το σύλλογο και όσα αυτός πρεσβεύει. 

Ο Ταρζάν όπως τον φωνάζουν, ξεκίνησε στη ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β τη περίοδο 1996-1997, ενώ στη μεγάλη ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ξεκίνησε τη περίοδο 1999-2000, και έως σήμερα έχει συνολικά 593 ματς με 18 γκολ. Με τη ΜΠΑΡΤΣΑ έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 6 Σούπερ καπ Ισπανίας, 3 Champions league, 2 Σούπερ καπ Ευρώπης και 2 Διηπειρωτικά. Με την Εθνική Ισπανίας έχει κατακτήσει 1 Μουντιάλ, 1 Euro και 1 ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2000, ενώ έχει 100 συμμετοχές με 3 γκολ.

Από τον φίλο και αρθρογράφος μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:
Το νούμερο 3 ΕΔΩ
Το νούμερο 4 ΕΔΩ
Το νούμερο 6 + 5 ΕΔΩ
Το νούμερο 8 + 7 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 + 9 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ